1-debt-reduction.com

Homework. Pdf

PMN 3023: PENGURUSAN STRATEGIK

YEO HIAP SENG MALAYSIA BERHAD

1 . 0

PROFIL SYARIKAT

1 . you

Latar belakang syarikat dan Sejarah

Kumpulan Yeo Hiap Seng Malaysia pada mulanya terlibat pada penghasilan, pemasaran dan pemasaran makanan lalu minuman dalam bawah nama jenama " Yeo's”, " Fizzi”, " Goodtase”, " Cintan” kemudian " Soyrich”. Produk ini dikeluarkan dengan kilang-kilang Yeo Hiap Seng Malaysia yang keseluruhannya berada di Malaysia. Semua makanan dan minuman yang dalam keluarkan menggunakan bahan-bahan yang segar bagi mengekalkan dulk? dan citarasa yang asli.

Pada tahun 1955, sejarah ditempuh tidak merupakan saja untuk syarikat di sini. tetapi untuk keseluruhan lingkungan apabila Yeo Hiap Seng telah beralih, berganti, bersalinbertukar daripada kerutinan dari segi pemikiran daripada hasil kejayaan membotolkan susu soya veggie. Sejarah kebanggaan Yeo Hiap Seng Malaysia bermula pada China bila kilang soya telah dibina pada tahun 1906. Inisiatif pengasasnya Yeo Kheng Lian telah membawa ke Asia pada tahun 1973 bila keluarganya berpindah ke Singapura. Pada tahun di mana Malaya sudah menjadi negeri bangsa pun merupakan tanda aras berarti kepada Yeo Hiap Seng. Tahun 1957 menyaksikan penubuhan pertama pejabat Yeo Hiap Seng dalam Malaysia. Yeo Hiap Seng memperbadankan jualan syarikat yang pertama pada Malaysia di bawah nama Yeo Hiap Seng (Sarawak) Sdn. Bhd dan diikuti dengan penubuhan kilang pegetinan Yeo Hiap Seng (Malaysia) Sdn. Bhd di Petaling Jaya, Selangor pada tahun 1959.

you

PMN 3023: PENGURUSAN STRATEGIK

YEO HIAP SENG MALAYSIA BERHAD

1967 merupakan pencapaian terbesar syarikat. Berikutan kejayaan pembotolan susu soya, Yeo Hiap Seng sekali lagi memperkenalkan minuman penciptaan baru apabila menjadi yang pertama di dunia memperkenalkan minuman dalam tampilan. Pada tahun itu pun Yeo Hiap Seng memperkenalkan kari ayam yang ditinkan. Berkembang daripada kekuatan demi kekuatan, syarikat memulakan operasi mengetinkan makanan yang dibina di Johor Bharu dalam 1971. Dalam 1975 syarikat di senaraikan dalam Kuala Lumpur Stock Exchange. Pada 1983, Yeo Hiap Seng akhirnya menjadi pengeluar minum di Jepun. Bagi syarikat yang mempunyai pengalaman yang luas, kepelbagaian dalam bidang yang berkaitan merupakan perkara yang biasa. Yeo Hiap Seng Malaysia memperkenalkan pelbagai minuman dalam tin di tahun 85 sementara 1984, menjadi yang pertama di Malaysia membangunkan dan pembungkusan minuman berkabonat perisa buah-buahan tropika dalam bawah merek jenama " Fizzi”.

Di tahun tersebut juga Yeo Hiap Seng Malaysia menjadi yang mulailah dalam negara memperkenalkan jus campuran buah-buahan 100%. Tahun 1994 Yeo's menjadi nama barangan griya di Malaysia dan Singapura. Ini ialah masa bagi syarikat menarik tindakan menciptakan perniagaan. Yeo Hiap Seng mengadakan pakatan bersama dengan Worldgrain Co. Ltd bagi menghasilkan minuman dalam tin dan pada 1995 Yeo Hipa Seng mendapatkan subsidiari Rengo Foreign Investment Limited Hong Kong dalam mana bermarkas dengan Xiaman Rengo Foodstuff Co. Ltd untuk meneluarkan dan mengedarkan mee segera ke Chinese suppliers.

2

PMN 3023: PENGURUSAN STRATEGIK

YEO HIAP SENG MALAYSIA BERHAD

1 . 2

Objektif atau matlamat korporat

Syarikat ini amat mementingkan inovasi dan penyelidikan dan pembangunan dalam menghasilkan produk mee \. Dengan pembaharuan ini diharap dapat memajukan lagi perniagaan mereka. Selain itu logo Yeo's telah direka semula bagi menghasilkan kesegaran dan lebih dinamik bagi diperkenalkan pada komuniti. Untuk pembaharuan dalam masa depan, Yeo Hiap seng Malaysia telah memajukan teknologi

maklumat. Latihan pc dan pembangunan merupakan plan pada sumber manusia.

Didalam syarikat ini juga, amat menitikberatkan tentang tahap kebersihan yang ketat untuk mengekalkan setiap zaman produk yang bagus serta kawalan kualiti untuk memastikan kualiti yang tinggi tuk semua produk. Penyelidikan serta pembangunan yang berterusan adalah sebahagian daripada komitmen syarikat untuk peningkatan yang berterusan bagi menentukan seiring dengan corak toko-toko....

04.09.2019

Related

Social Studies Essay

04.09.2019 п»ї1. Are the teenagers of Hindustan turning faraway from religion as a result of influence of friend? The objective of this Institution Based Analysis (S.…..

David Da1 Research Newspaper

04.09.2019 David Dao Classification essay final Television Programs Television shows had been a significant component to our daily lives. Recent research shows that the regular American designer…..